Keuzes maken we dagelijks. Dagelijks overwegen we bewust en onbewust welke keuze we zullen maken.
Keuzes maken kan lastig zijn. Althans het is hoe je er mee omgaat. Voor de een is het vanzelfsprekend, de ander een donkere wolk. Een donkere wolk met regen en waar de zon voorlopig nog lang niet voor wilt gaan schijnen. Verschillen van “lekker in je vel zitten of stress ervaren”.

Vakantie

De vakantie periode is een moment in het jaar om daar bewust van te worden. In deze periode doen we meestal de dingen die we heel graag willen doen. Het langer in bed blijven liggen of op tijd op te staan om van de ochtendglorie te genieten. Uitstapjes maken of een boek lezen in een luie stoel. Zonder druk, zonder tijdsbesef, het kunnen genieten.

De druk van tijd is iets wat al heel lang in onze maatschappij aanwezig is. Natuurlijk is het van belang voor vele werkzaamheden. In bijvoorbeeld de industrie, de logistiek, die ervoor zal zorgen dat het eindproduct volgens schema van de band rolt. We rekenen nl. erop dat we datgene wat we online hebben besteld, volgens afspraak op tijd in ons bezit hebben. Om tijd los te laten is dan ook niet voor iedereen hetzelfde.

Keuze

Als ik voor mezelf spreek, heb ik moeite met keuzes maken. Een keuze maken geeft ook verplichting. Een verplichting waarmee je een commitment aangaat. Vooral dat laatste vind ik lastig. Anderen rekenen nl. op je en je neemt je verantwoording. Deze verantwoording kan er ook voor zorgen, dat je een keuze maakt om anderen niet te willen teleurstellen. Onze huidige maatschappij is dan ook “aan de norm te voldoen”.  Een norm dat altijd de zon schijnt. Vooral op social media willen ze dat laten zien. Echter het leven verloopt met pieken en met dalen. En daardoor maken we bewuste- of onbewuste keuzes. Graag wil ikzelf het liefst de dingen doen waar ik vrolijk van wordt en innerlijk straal. Zowel op zakelijk- als op privë vlak. 

                                                                                                                             

Zomer

De zomerperiode is daar ook het juiste moment voor om hierover na te denken. De afgelopen jaren heeft schrijven mij heel veel gebracht en nieuwe inzichten gegeven. En het geeft me ruimte, rust in mijn hoofd en leert me beter te formuleren. Iets wat ik van te voren niet had durven dromen, iemand met woordblindheid. Voor mij het bewijs van “goed voor jezelf zorgen heeft een wisselwerking op je omgeving”.

Een klacht kan tot uit drukking komen via een orgaan of via gewrichten of spieren. Onder je voeten weerspiegelt je hele lichaam. Denk bv. aan buikklachten, benauwdheid of schouderklachten en algehele stijfheid. Voetreflexmassage is een hele goede ondersteuning bij deze hulpvraag. Herken jezelf hierin of heb je een andere vraag, neem gerust contact met me op. De praktijk is bereikbaar via 0495-450175/ 06-36569197 of per mail paulinecoolen@ziggo.nl.

Een hele fijne zomerperiode in goede gezondheid en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *