Het is al weer 7 jaar geleden dat ik me heb ingeschreven bij de KvK. Na jaren studie die door ritme, regelmaat, doorzettingsvermogen en veel steun van mijn naasten, het me toch is gelukt om een HBO- opleiding te behalen. Het heeft me veel gebracht. Naast de trots, meer zelfvertrouwen. Toen durfde ik m’n trots niet te uiten. Mijn uitslag viel samen met de ramp van vlucht MH17.

Studeren

Studeren brengt veel kennis extra, ook je persoonlijke stuk wordt onder de loep genomen. Dat is confronterend. Zijn de grootste levenslessen voor jezelf, maar je krijgt er ook veel moois voor terug. Je groei. Iedere dag is dan ook een uitdaging, het is hoe jij met situaties omgaat. Je hebt dan niet alleen met jezelf te maken, ook met je partner en kinderen dicht om je heen. Ieder met z’n eigen gewoontes. Je kinderen zijn jouw grootste spiegel. Ze zijn eerlijk, oprecht, puur. Ze geven je energie, te gaan staan voor de dingen die je voeden, waar je warm van wordt, je op te pakken na tegenslag. Naast het theoriestuk was ook het leren masseren. Zelf was nog nooit bij een fysio geweest, buiten m’n eigen echtgenoot. Toen ontdekte ik ook meer wat lijfelijk contact met je doet. Het is soms “pijnlijk”, echter voel je je daarna veel meer ontspannen en lekkerder in je vel. Het lichaam krijgt rust.

Vak als therapeut

Als therapeut werk je vanuit een klacht die er op dat moment is. Vanuit die klacht ga je samen aan de slag. Vervolgens ontstaan er andere inzichten. De puzzelstukjes vallen vanzelf bij elkaar. Dat brengt je bij je doel om je goed te voelen en handvatten te krijgen om er mee om te gaan “als de problemen weer naar boven komen”. Het is zo fijn dit werk te mogen doen en zeer zeker ook om te ontvangen!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *