Kan jij zo genieten van de seizoenen als ik? Als de zon minder gaat schijnen, de bladeren gaan verkleuren van de bomen, de ochtenden fris zijn en het gras vochtig is? Het nieuwe seizoen doet zijn intrede, de nazomer. De nazomer met zijn heerlijke temperaturen door de zonnestralen in de middag, om buiten tewillen zijn, te bewegen en of op het terras te zitten met een dunne trui aan. Energie opsnuiven voor veranderingen.

TCM

Volgens de TCM betekent de nazomer, vochtig, zoet, de kleur geel, verandering en het vertrouwen hebben. Je lichaam herkent de veranderingen in de spieren, waardoor je je kleding en voeding daarop gaat aanpassen. Het is een systeem waarmee vele bekende zegswijze te verklaren zijn zoals”iets op de lever hebben”, “het hart op de tong hebben”, “dat gaat door merg en been”, “zich een kou op de hals halen”.

In de huidige tijd anno 2024, wordt er van ons verwacht dat we de hele dag aan staan, de hele dag moeten presteren, nieuwe dingen volop kunnen verwerken en het zullen moeten uitdragen. Echter het lichaam resoneert met de seizoenen mee. Het is hoe je lichaam beweegt, de kleur, de zintuigen, de smaak, de ontwikkelingsfase, de emotie en of de klank. Het is oké, het lichaam resoneert volgens de natuurseizoenen mee.

Onze voorouders zijn opgegroeid met de seizoenen. Het jagen voor de wintervoorraad en vetreserves. Onze ouders zijn er al meer van vervreemd, ze hebben de opbouw van na de oorlog meegemaakt en voor ons gezorgd voor de weldaad en dat alles voor handen is wat we graag willen hebben. Culturen in werelddelen waar de zon volop schijnt, zijn gewend aan andere voeding en gebruiken geen of andere supplementen als wij in Nederland. Nagenieten van de culturen van onze zomervakantie is heerlijk, maar niet voor iedereen geschikt.

Verandering

Onlangs hebben de praktijken een verandering, metamorfose ondergaan. We zijn verhuisd in Weert naar St. Paulusstraat 7en kijken terug op een fijne Open Dag op ons nieuw adres. Te samen met de cliënten, de zorgverleners, collega’s, buurtgenoten en andere belangstellenden. Presentaties van de mensen die onze praktijken alle jaren hebben ondersteund, met een bijdrage van o.a. @MargrietVaes, @Dakini, @NickvanHeugten, @MarliesLaenen, @SLW, @KeyersSupport, @PetersPrintsevice, @BloemartelierHuygen, @JackieRademakers, @StadsimkerPvandeLaar.

Voetreflextherapie

Onder de voeten weerspiegelt je lichaam met de daarbij horende organen, botten, spieren en pezen. Via de massage van de betreffende reflexzones en de meridianen en of accupunctuurpunten worden reacties in het lichaam opgewekt. Afwisseling van intense-en ontspannende technieken.

Herken jij bij jezelf veranderingen in het lichaam? Ondersteunt je lichaam je daarbij? Of is de spijsvertering anders dan voorheen? Heb je hoofdpijn? Voel je je niet uitgerust na een nachtrust? Ben je prikkelbaar? Sneller verkouden, huidproblemen of ervaar je hormonale disbalans ? Voetreflextherapie is daar heel geschikt voor.

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen? Neem gerust contact met me op.Telefonisch via praktijk tel:0495-544121, mobiel tel:+31-636569197of per mail mailto:paulinecoolen@ziggo.nl.

Hopelijk, tot gauw in de praktijk!