Zijn je hormonen in evenwicht? Heb jij je hormonen je lief? Voelt het lichaam anders aan dan je zou willen? Reageert het lichaam anders dan je zou willen? Bepalen de hormonen je gevoelens op momenten dat het je helemaal niet uitkomt? Jouw lichaam, de hormonen, je hebt ze niet altijd even lief.

Wat zijn hormonen

Hormonen zijn chemische boodschapperstoffen die meestal door gespecialiseerde kliercellen worden geproduceerd. Vervolgens aan het bloed worden afgegeven en elders in het lichaam sturend optreden. Hormonen zijn heel belangrijk omdat ze veel processen beïnvloeden in ons lichaam. Denk aan ons voortplanting, onze groei en ontwikkeling, de coördinatie van orgaanfuncties, spijsvertering en stofwisseling, water- en zouthuishouding, ons sociale gedrag, ons immuunsysteem en de kijk op het leven. Ze zijn aanwezig in het lichaam tijdens de vele veranderingen en fases van het leven.

Factoren

Het is niet prettig als de hormonen uit balans zijn. Er zijn heel veel factoren die ze kunnen ontregelen. Denk aan chronische stress, stoornissen van darmen en lever, veroudering, het dagelijkse ritme, bewegen, voeding, ons milieu. Omdat hormonen boodschapper stofjes zijn, die informatie doorgeven aan alle cellen van ons lichaam, hebben hormonale ontregelingen op zoveel functies hun weerslag. Je slaap, je energie, je vruchtbaarheid, je spijsvertering; ze beïnvloeden elkaar. Bij langdurige ontregelingen kunnen o.a. de schildklier, alvleesklier, geslachtshormonen en bijnier ontregelt zijn of uit balans zijn. Het is dus heel fijn als de hormonen in balans zijn.

Zoals je kunt lezen uit het bovenstaande kunnen vele klachten en of problemen het gevolg zijn van hormonale disbalans. Dit uit zich vaak in een sterk wisselend karakter van de symptomen en zijn het vaak onbegrepen klachten. Het antwoord is dus ook niet meteen te vinden.

Voetreflextherapie

Waarom zou je deze klachten met mij gaan uitzoeken via Voetreflextherapie? Met Voetreflextherapie zijn er verschillende ingangen om te achterhalen waar de problemen vandaan komen. Zelf maak gebruik van de methode van de Westerse en Chinese visie. Een behandelplan wordt specifiek voor jou opgesteld. Te samen met de juiste tips die heel gangbaar zijn om in het dagelijkse ritme van je leven in te passen en gemakkelijk te verkrijgen zijn bij de plaatselijke detaillist. Daarnaast zijn de Voetreflexmassages ontspannend en vitaliserend voor het herstellend vermogen van het lichaam.

Naast mijn brede kennis en mijn persoonlijke interesse, is voeding ook een belangrijke ondersteuning. Boeken zoals “Weten van (h)eerlijk eten, “alles draait om hormonen”, zijn mooie naslagwerken om te gebruiken.Onlangs heb ikzelf van dichtbij ervaren, dat als je goed voor je lichaam zorgt, deze heel veel positieve effect heeft op het herstel van je ziektebeeld. Het lichaam weerspiegelt wie je bent. Zullen wij samen aan de slag gaan om jouw probleem te onderzoeken?

Heb je hierover vragen of interesse in een behandeling, neem gerust contact met me op. Bel me of mail me? Telefonisch via 0495-450175 of 06-36569197. Of per mail naar praktijkerikcoolen.nl of paulinecoolen@ziggo.nl .

Hopelijk, tot gauw in de praktijk!