Waarom je lichaam onderhouden als je niks mankeert? Waarom als je niet ziek bent? Ja, dat is een vraag die me regelmatig wordt gesteld. Vanuit de Westerse visie ga je pas naar de dokter als je lichamelijke klachten hebt. Niet als je je gezond voelt en of geen ziekte symptomen hebt. Vanuit de Westerse visie word je behandeld wanneer je klachten hebt. De methode van de symptoom bestrijding, benoemd vanuit de Chinese visie, eigenlijk als het te laat is.

Gemakkelijk praten

Persoonlijk heb gemakkelijk praten. Van huis uit hebben mijn ouders hun brood verdiend met de reguliere zorg. Er werd aan tafel veel gesproken over het reilen en zeilen van het ene Academisch- en het andere ziekenhuis. Vooral in de periode toen ik als jonge vrouw in het Westen, de Randstad, van Nederland woonde. Heb dit nooit als vervelend ervaren, eerder als heel interessant. Vooral mijn vader was heel duidelijk: de reguliere zorg weet ontzettend veel. Echter er is meer. Dat leerde hijzelf in zijn collegiale nascholingen en overleggen.

Vanuit deze gedachtegang heb ik de ziekte van mijn eigen vader benadert. Alvleesklierkanker. Heb deze visie nooit veroordeeld gekregen door mijn ouderlijke thuis. Ze respecteerde me daarin. Deze visie heeft me de richting gegeven die ik al heel graag als jong meisje wilde. Echter vele hobbels verder, is het uiteindelijk gelukt. Niet de verpleging in, het vak als therapeut, Voetreflextherapie, te mogen uitoefenen. Vanuit de basis vertrouwen van het ouderlijke huis ben ik me gaan specialiseren. Iedere dag is voor mij een feest om dit werk te mogen uitoefenen. Het blijft interessant en blijf steeds leren dat er meerdere wegen naar Rome leiden.

Reguliere arts

Onlangs werd mijn aandacht getrokken naar een artikel van een reguliere arts. Ze deelde, ze had een congres bijgewoond over het lymfesysteem van ons lichaam. De werking van het lymfesysteem en het onderhoud ervan. Dat het lichaam deze vitale functies in hele goede conditie moet houden. De bewustwording ervan.

We weten allemaal dat bewegen, letten op gezonde voeding, een goede nachtrust heel belangrijk voor ons is. Echter de valkuilen liggen iedere dag op de loer. De verleidingen te weerstaan is niet gemakkelijk. Met eigen ervaring weet ik, indien je ziek bent en je de spreekkamer van de arts binnen stapt, hoe fijn het is je niet schuldig hoeft te voelen dat je je lichaam niet goed hebt onderhouden.

Vanuit deze visie, nodig ik je graag uit. Om een massage te ontvangen, met de ondersteuning voor het reinigen van het lichaam. Het lichaam in balans te houden. het niet schuldig voelen bij gelegenheden te genieten van het goede Limburgse leven. Te mogen genieten van het leven, want iedere dag is een feest.

Vragen, stel ze gerust

Heb je naar aanleiding van bovenstaande vragen en of opmerkingen, stel ze me gerust. Ook het niet weten, is weten. Telefonisch via de praktijktel:0495-450175 of via 06 tel:+31636569197 of per mail via mailto:paulinecoolen@ziggo.nl

Tot binnenkort in de praktijk!

Geef een reactie