Herken je dit of benoemt je partner dat je hormonen uit balans zijn wel vaker tegen je? Het hormoonstelsel van het lichaam is dan ook wel een heel ingewikkeld systeem! Er zijn verschillende organen met ieder een bepaalde boodschap. Die ieder een specifieke werkzaamheid ontplooit in de bepaalde organen of weefsels van het lichaam.Zowel in de zin van aanzetten tot actie of het remmen van de actie. En dit te samen met allerlei enzymen, eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen.

Hormoonstelsel

De belangrijkste organen van het hormoonstelsel zijn de hypothalamus, hypofyse, epifyse, schildklier, thymus, eilandjes van Langerhans in de alvleesklier, bijnieren, geslachtsorganen ( eierstokken, baarmoeder, eileider, prostaat).

Symptomen vrouw

Herken je als jonge – of volwassene vrouw de symptomen als bv. prikkelbaarheid, stress, vermoeidheid, warmte golven en daarna koude rillingen, je haardos die niet zit zoals je wilt, puistjes en pukkels, stemmingswisselingen, je niet kunnen beheersen van al dat lekkers terwijl de weegschaal zegt: niet doen!?. En als man bv. stress gerelateerde problemen, slaapproblemen, vermoeidheid, problemen met de impotentie?.

Bij de vrouwen zijn er verschillende problemen die de onderliggende oorzaak zijn, ze zijn anders dan bij de mannen. Denk aan bv. de menstruatiecyclus. Te lang, te laat, onregelmatig bloedverlies. Of het gebruik te hebben gemaakt van de pil of andere conceptie mogelijkheden. Het gebruik van medicijnen of geslikt hebben, schildklierproblemen, zowel te snelle als te trage schildklierwerking. Of na complexere problematiek na reguliere behandeling van Endometriose, PCO- syndroom, vleesbomen of chlamydia.

Symptomen man

Bij de man kunnen het problemen zijn door o.a. onvoldoende sperma of afwijkende kwaliteit van het sperma. Problemen met de impotentie, ook na een operatie of ziekte. Of problemen met temperatuur verhoging van het gehele interne bekkengebied. Door het gebruik van medicijnen, alcohol of drugs of te intensief sporten in combinatie met supplementen en mineralen.

Zwangerschap en overgang

Het hormoonstelsel, het blijft een ingewikkeld systeem van je lichaam. Hormonen spelen je hele leven in verschillende levensfase een rol. Een evenwicht en balans is de basis van de kwaliteit van ons leven. Gelukkig mogen we er over praten en om hulp vragen zonder taboe. Ook bij fertiliteit-problemen. De reguliere zorg wordt meestal eerder benadert dan de complementaire zorg. Echter een combinatie van samen zal elkaar eerder versterken dan negatief beinvloeden.

Met Voetreflex therapie kan ik via verschillende methoden de ongemakken behandelen. Na een anamnese gaan we samen de problematiek en de onderliggende ongemakken bespreken. De behandelingen zijn met praktische tips of adviezen om het herstel te ondersteunen. Persoonlijk vind lekker in je vel zitten heel belangrijk. Naast de 3R’s: rust, ritme en regelmaat, ook bewegen wat bij je past èn voeding die je lekker vindt en vitaliserend is voor jouw lijf.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken naar aanleiding van deze blog, neem gerust met me contact op. Telefonisch via de praktijk: 0495-450175 of Pauline 06-36569197. Of per mail naar praktijkerikcoolen.nl of paulinecoolen@ziggo.nl .

Tot gauw in de praktijk!

Geef een reactie