De weerstand van het lichaam versterken door het zelf genezend vermogen te versterken. Een reiniging van het lichaam, een voetreflexmassage, naast de goede leefstijl tips.

Carnaval, “de Vastelaovundj”, velen onder ons hebben afgelopen dagen heerlijk genoten van deze traditie. Zich vermaken met vrolijke muziek, zich ludiek verkleden en de gezichten onherkenbaar mooi versieren met schmink. Anderen hebben een actieve bezigheid opgezocht in de bergen, aan de kust of in de natuur. Even genieten, even alles los laten en vooral plezier hebben! De dagen van gezelligheid gaan meestal gepaard met de onregelmatigheid van eten, drinken en slapen. Het hoort erbij, we hebben het gewoon op z’n tijd allemaal nodig.

Vasten

De ouderen onder ons hebben geleerd dat ze na de Carnavals dagen moeten vasten tot aan het paasweekend. De lekkernijen worden dan in een apart trommeltje bewaard, de drankjes worden verwisseld door water en of vruchtensappen. Het vasten of het lichaam reinigen, het is dan ook een hele klus. De verleidingen liggen nl al snel op de loer. Is het niet de supermarkt die je aandacht vraagt om de lekkere gekleurde chocolade eitjes nu al te kopen, zijn het op de tv de reclames van de sierlijkste verleidelijke aperitiefjes of een uitnodiging van een borrel van je vriend(in) die in die tussentijd verjaard.

Weerstand

Afgelopen jaren werd ons geduld al zo op de proef gesteld. Een onbekend virus testte onze weerstand, immuniteit en flexibiliteit. Na deze lange tijd van isolatie hebben we een sterke behoefte om met elkaar leuke dingen te doen. Ikzelf had daar ook zeker weer behoefte aan. Ben de afgelopen jaren erg zorgvuldig daarin geweest. Voor mezelf, mijn medemens en de voor de cliënten. Gelukkig heb ikzelf en heeft ons gezin deze tijd goed doorstaan. Gaf mezelf een compliment. Echter na de feestdagen afgelopen jaar werd ik toch ook bevangen van een verkoudheidsvirus, met een zeer lange nasleep. Nu wordt ook mijn geduld zeker op de proef gesteld! De weerstand van het lichaam te versterken en te behouden.

Herstel

Het herstel heeft echt zijn tijd nodig. Probeer meer rust te nemen en een regelmaat in mijn planning te organiseren. Daarnaast ook het reinigen van het lichaam en extra ondersteuning te nemen via voeding en supplementen. Persoonlijk vind ik voeding erg belangrijk, maar hou ook van lekker eten koken. Heb daardoor weer nieuwe recepten uitgeprobeerd voor het herstel van mijn eigen lichaam. Zoals de chinezen zeggen in de volksmond: “de beste dokter staat in de keuken”.

Langzaam gaat het herstel stapjes vooruit. Zelf mag me gelukkig prijzen en ben dankbaar dat ik daar ook de ruimte voor mag en kan nemen. Niet iedereen om ons heen krijgt nl deze mogelijkheid, er is al zoveel leed en ellende in de wereld en ook heel dichtbij om ons heen.

Weerstand behouden

Na het herstel is het heel belangrijk om deze opgebouwde weerstand van het lichaam te behouden. Het is voor de therapeut iedere keer weer een uitdaging om te ontdekken welke behandeling het meeste geschikt is voor de cliënt. Een reinigende lymfemassage of een spijsverteringsmassage? Ieder mens, ieder individu is uniek. Ook al zijn er protocollen; het blijft het werken met mensen en zijn we gelukkig geen machines.

Veel energie en plezier haal ik als therapeut en mens, uit het ondersteunen en bewustwording van de klachten en of ziektes van cliënten. Deze te mogen begeleiden in een traject. Na een onderlinge overleg en goed passend voor jou als cliënt. Daarna met regelmaat het lichaam te ondersteunen in het onderhoud en met de daarbij horende adviezen, tips en tops op maat.

Mocht je na het lezen van deze blog vragen- , advies nodig hebben en of een afspraak willen maken? , neem gerust contact met me op. Het kan telefonisch: praktijk tel:0495-450175 of tel:+31636569197 of per mail: mailto:paulinecoolen@ziggo.nl of mailto:praktijkerikcoolen@planet.nl. Probeer dan z.s.m. contact met je op te nemen.

Tot gauw !

Geef een reactie