Terugblik

De laatste dagen van het jaar 2022 kunnen we langzamerhand gaan aftellen. Het is een moment om terug te blikken wat het afgelopen jaar je heeft gebracht. Tevens een moment om eens goed te voelen wat je nog niet helemaal hebt kunnen verwerken. Het kunnen veranderingen zijn die ieder mens anders ervaart. Zoals het verlies van een dierbare, een verbroken relatie, een verhuizing, ouders zijn geworden, kinderen die de deur uit zijn, ontslag, long-covid patiënt. Het kan ook een verandering zijn met minder impact zoals een andere arbeidsfunctie, een nieuwe stageplek, een ander sportteam of nieuwe klasgenoten.

Onverwerkte emotie

Iedere verandering in het leven heeft grote- of minder emotionele gevolgen. Om deze onverwerkte emotie te verwerken is voor ieder individu anders. Het is helemaal ook niet gek als je er moeite mee hebt om dit te verwerken. Het is de manier, de wijze hoe jij het een plek kan geven in jouw systeem.

Hulp

Hulp ontvangen kan via verschillende methodes. Met behulp van een psycholoog, met een mental coach (zie bv. Denzel Humphries) of via een massage. Het ene is een benadering via ons brein, het andere is via lichamelijk contact. In de basis gaat het erom is, hoe het een plek te geven in jouw systeem. De eerste methode is veelal bekend bij de meesten onder ons, mijn insteek minder. In de benadering via mijn werkzaamheden maak ik gebruik van het laatste, nl. lichamelijk contact. Het is een methode op een zachte rustige manier via de voeten-, handen- en een hoofdmassage. Heel rustig, op een tempo, dat voor jou het beste past.

De allerlaatste dagen van het jaar 2022 zijn in het vooruitzicht. Voor 2023 heb ik zelf nieuwe uitdagingen in de agenda gepland staan. Persoonlijk verwerk dit graag op een rustige manier. Ik zoek dan de buitenlucht op om te sporten of te wandelen. Creatief bezig te zijn of een kop thee te drinken met een goede vriendin. Ook al ben ikzelf dan wel werkzaam als therapeut, ik ben ook partner, moeder en huisvrouw. Het klinkt lekker burgerlijk, maar ik ben een gelukkig mens.

Zorgverzekering

De maand december is tevens de maand om je zorgverzekering te bekijken voor het nieuwe jaar. Of deze nog bij je past. Mocht je advies nodig hebben voor de aanvullende verzekering kun je de website van mijn beroepsvereniging het Fagt te raad plegen, https://www.fagt.org Vergoedingen zorgverzekeraars, te bekijken.

Mocht je vragen hebben of is je interesse gewekt om een afspraak te maken, neem gerust contact met me op. Telefonisch, via de praktijk 0495-450175 of 06-36569197 en of door de voicemail in te spreken voor Pauline . Of per mail via paulinecoolen@ziggo.nl , praktijkerikcoolen@planet.nl

Wij, Erik en Pauline, wensen U een goede gezondheid en fijne feestdagen toe !

Geef een reactie